Skip to content

Sverige och kungar

Söndag 14 juli 2019

Idag åkte vi till Centrumkyrkans Sommargård i Kungsör för att hålla gudstjänst. Barnen sjöng och spelade dockteater och några av ledarna berättade om vårt läger. Det var många besökare vilket var mycket roligt för oss. Efter gudstjänsten grillade vi korv till lunch innan vi åkte till Pinnparken för att leka. Under tiden som barnen lekte fick de vitryska ledarna besöka Kungsörs Återvinning & Secondhand.

När vi kom tillbaka till gården fick vi besök från Julita, de som vi besökte häromdagen.

När vi har varit ute på våra utflykter har vår tolk berättat för barnen om platser vi passerar och om Sverige i allmänhet. När vi besökte Kungariket Kungsör föll det sig naturligt att prata om kungar. Har Sverige en kung idag? Vem blir kung (eller drottning) när kungen inte vill vara kung längre? Hur många barn har prinsessan? etc. Så när vi kom hem till gården letade en av de svenska ledarna rätt på foton på kungafamiljen för att visa barnen och berätta. Flera barn blev mycket intresserade och vi tittade också på foton på slottet. När barnen åker hem vet de mer om Sverige än när de kom hit.