Skip to content

Avskedsfest

Måndag 15 juli 2019

Sista hela dagen på gården… Som eftermiddagsfika blev det avskedsfest med tårta, glass, strössel, popcorn, chips, godis och dricka. När vi hade fikat färdigt flyttade vi till stora rummet där varje barn fick varsin ryggsäck med nya saker i. När alla rycksäckar var utdelade packade barnen in dem i bussen för att de inte skulle kunna öppna väskorna och tappa bort innehållet. Alla de nya sakerna ska med hem. Men festen var inte slut med det. Vi samlades vid verandan, det var dags att slå sönder pinjatan som Oskar har tillverkat. En ny lek för de flesta.

Sen fortsatte packningen av bussen…

När vi plingade för samling vid flaggan samlades vi först ute vid vägen. Här hade två av de svenska ledarna mätt och markerat. Tre ”statister” placerade sig på olika avstånd. En person med mörka kläder stod 20 meter framför barnen, en person med ljusa kläder stod 60 meter från barnen och 125 meter från platsen där barnen stod stod en person med reflexväst. På det här viset ville vi tydliggöra för barnen hur viktigt det är att ha reflex på sig när man är ute i trafiken. Vi berättade även hur långt en bil hinner åka i olika hastigheter innan den har hunnit stanna. Förhoppningsvis tog barnen till sig informationen och blir mer noga med att använda reflex.

Något av innehållet i ryggsäckarna