Skip to content

Magazin24

Fredag 12 juli 2019

En dag på gården med gemensamma lekar och fri sysselsättning. Idag har vi erbjudit barnen att få magneter att sätta på några av de gipsfigurer som de har målat under lägret. Det blir en bra present och ett fint minne att ta med sig hem.

På eftermiddagen fick vi besöka av Ewa Nilsson från Magazin24. Redan några timmar efter hennes besök fanns hennes artikel att läsa på internet: https://www.magazin24.se/koping/tjernobyllager-i-lersater-for-16e-gangen/repsgl!e6ZT935xDZQ9FiNM8VAgvw/

När det var dags att samlas runt flaggstången för att avsluta dagen öster regnet ner och det åskade. Så istället avslutade vi dagen tillsammans i stora salen. När vi nästan var klara försvann strömmen. Vilken tur att det ändå var dags att släcka lamporna för att sova. När barnen hade försvunnit upp på sina rum stängde de svenska ledarna in sig i matsalen för att packa de väskor som barnen ska få med sig hem med nya saker till exempel underkläder, strumpor, handduk, hygienartiklar, pennfodral, reflexer m.m. – en gåva som än så läge är hemlig. Den delar vi ut efter avslutningsfesten på måndag och då får barnen lägga väskan direkt på bussen så att de inte packar upp sakerna och tappar bort dem innan de kommer hem.