Skip to content

En heldag i Köping

Torsdag 11 juli 2019

Idag blev det en heldag i Köping. Vi började kl. 10 på brandstationen där två brandmän visade oss runt och berättade om verksamheten. Vi avslutade besöket med att få sitta i brandbilen samt att prova på att spruta vatten med brandslangen. Eftersom besöket där tog kortare tid än beräknat hann vi bestiga Ströbo hög innan det var dags för lunch på McDonald´s. De bjöd barnen på hamburgare. De flesta barn har inte tidigare besökt McDonald´s då det hemma i Vitryssland är 30 mil till närmaste restaurang.

Medan vi väntade på nästa aktivitet hann vi även besöka grannen ”Framtida bil” och titta p åderas bilar, både gamla och nya. Här fick vi även varsin reflex vilket är väldigt bra att använda i trafiken. Tack!

Nästa stopp blev O´Leary´s som bjöd hela lägret på 1½ timmes bowling. För det allra flesta var detta något helt nytt. Det här var riktigt roligt! Undrar hur många som har träningsvärk imorgon. När vi nästan hade spelat klart hördes det röster från lägerdeltagarna om att detta var den bästa dagen på lägret. Tack O’Leary’s för att vi fick komma!

Väl hemma på gården igen väntade middag och fri lek. Några barn gick tillsammans med en ledare ner till sjön för att prova fiskelyckan.

Vid halv nio-tiden, när vi satt och åt kvällsfikat, kom en bil inkörandes på gården som spelade en rolig melodi – glassbilen!! Glassbilen kom från Engelholms Glass AB och bjöd oss alla på en jättegod glass. Tack så mycket! Vilken överraskning för barnen!

Ett stort tack till er alla som har gjort den här dagen möjlig!

Vi besteg Ströbo hög i Köping