Skip to content

Besök hos grannen

Onsdag 10 juli 2019

På förmiddagen lektes det lekar där barnen kunde tjäna ihop låtsaspengar som de senare på kvällen kunde handla för. De saker som de kunde handla var sådant som har kommit in från vänliga människor under lägerdagarna som t.ex. mjukisdjur, leksaker, lite smågodis, diverse smycken och snoddar etc. till håret. Barnen väntade med spänning tills ”marknaden” öppnade och det handlades saker både till sig själva och till syskon och smycken till mamma 😊

Under dagen fick även en del besök. Representanter från Odd Fellow i Arboga hälsade på. De hälsade representanter från lägret på innan lägret då Odd Fellow ville överlämna en större penninggåva. Torpa Kyrkliga Syförening kom också förbi för att besöka lägret men även två av de vitryska barn som de understödjer. Två kvinnor från Ansgarskyrkan i Västerås kom och överlämnade de påsar med hygienartiklar som de har ordnat till varje lägerdeltagare. Även några privatpersoner kom förbi med kläder och glass. Ett stort tack till er alla som är med och hjälper våra medmänniskor.

På eftermiddagen fick vi se att flera av barnen satt i soffor och fåtöljer i stora rummet och läste böcker från vårt lilla bibliotek. Det var soligt att se att böckerna är uppskattade.

Efter middagen blev vi hembjudna till våra grannar i Solberga gård som ligger mellan Lersäter och Kolsva. Här blev vi bjudna på glass och jordgubbar. Fredrik, som övertagit gården efter sin farfars far, visade oss runt på ägorna och vi fick träffa både får och se korna.

Ett stort tack till er alla som har hjälpt oss att förverkliga denna dag!