Skip to content

Bibelpirater

(Lördag 8 juli 2017)

Redan vid frukost berättades det att brevbäraren varit på gården med en inbjudan i form av en båt. På inbjudan stod det ”Välkommen på en äventyrsdag som bibelpirat tillsammans med AnnaMaria klockan 10 på vårt läger”. ”Vad gör en pirat?” frågade AnnaMaria barnen. Direkt svarade ett av barnen ”Letar skatter!”. Så en bibelpirat letar skatter. Bibeln är en skattkista fylld med skatter till oss människor. Äventyret började med att barnen fick måla sina egna pirathattar. De fick också var sitt inbjudningskort som de också målade. På hatten satte de sedan på två klistermärken: en bibel och en text. Efter fruktstunden formade barnen konturen av en båt med hjälp stolar. Vid båten berättade AnnaMaria om Bibeln som en/ett:
– RODER Bibeln hjälper oss att styra rätt genom livet.
– KOMPASS Bibeln är orubblig. Den pekar alltid åt samma håll. Den pekar mot Gud och mot Jesus och Guds kärlek till människan.
– KIKARE/FÖRSTORINGSGLAS När man läser Bibeln så ser och förstår man lite bättre hur livet är och fungerar. Man lär sig nya saker och kan se saker på djupet.
– ANKARE Ett ankare håller fast när båten gungar hit och dit. Likaså får Bibeln vara det som håller vårt liv på plats så vi inte slungas mot de vassa klipporna. Då får Bibeln vara vår trygghet. Den ger inte vika och man kan lita på att man kan hålla fast vid Bibeln.
– LIVBOJ/FRÄLSARKRANS Bibeln berättar om Jesus som livboj, frälsare, räddaren. Jesus kom till jorden för att rädda hela mänskligheten. Han kom för att rädda MIG och DIG.
– KARTA Bibeln är som en karta där kan man se var man befinner sig själv i livet och vilken väg man ska ta här näst.

När liknelsen med båten var klar gick barnen till pysseltältet och satte fast klistermärken, som såg ut som punkterna ovan, på pirathatten. De målade och dekorerade även tomma toalettrullar som blev till kikare. Efter lunch följde de en skattkarta och vid varje kryss fanns en lek (boll i hink, hoppa långt tillsammans, potatis på sked, langa vatten samt skruv & mutter) och en ny flaskpost med en ny karta. Detta pass avslutades med en fiskdamm eftersom Bibeln är som en fiskdamm – det finns alltid nya saker att upptäcka. Efter middagen satte sig barnen på golvet och bildade åter formen av en båt. Nu berättade AnnaMaria berättelsen om när Jesus stillar stormen (som ni har kunnat läsa tidigare idag). Barnen fick då vara med och agera och vara båt, lärjungar, vågor och stormvind. Vår tolk fick det hedervärda uppdraget att vara Jesus. Barnen fick vara med och sjunga sången ”När det stormar” och göra rörelser. Äventyret avslutades med att barnen fick rita en bild på sig själva och sätta i den båt de tidigare gjort samt rita ett föremål att ta med sig på båten. Många av barnen ritade en frälsarkrans som idag har symboliserat Jesus.

Tjernobylläger 2017 Bibelpirater

På kvällen kom styltorna fram och flera barn lyckades ta flera steg med dem.

Imorgon medverkar vi i gudstjänsten i Tunadalskyrkan i Köping kl. 10. Välkommen dit!