Skip to content

Besök och långpromenad

(Fredag 7 juli 2017)

Lagom till förmiddagens ”söndagsskola” fick lägret besök av Sofia Camnerin, biträdande kyrkoledare för Equmeniakyrkan – det kyrkosamfund som Centrumkyrkan i Kungsör tillhör. Sofia var med en stund under dagen för att få se hur lägret fungerar och för att få en inblick i vad en sommar utomlands betyder för dessa barn.

Efter lunch kom någon på idén att promenera runt Lundbysjön, den sjö som ligger strax nedanför gården. Flera, både barn och vuxna, nappade på idén och gav sig iväg. Någon vände tillbaka till gården efter en bit eftersom skorna hen hade på sig inte var några bra promenadskor. Men andra fortsatte. Vägen de gick på tog slut så de fortsatte in i skogen bland stenar och träd. Gruppen gick och gick men efter ca två timmars promenad tog orken slut utan att målet var nått. Som tur var hade en av de svenska ledarna med sig sin mobiltelefon och kunde ringa tillbaka till gården och be om skjuts tillbaka ”hem”.

På eftermiddagen kom några kvinnor från Rebeckalogen i Köping och bjöd oss alla på jordgubbar och glass. Mums! Barnen fick även varsin nallebjörn. Detta var mycket uppskattat.

Imorgon är vi kvar på gården hela dagen. Då får vi besök av AnnaMaria, diakon i Centrumkyrkan i Kungsör, som ska låta oss vara Bibel-pirater. Det blir spännande!