Skip to content

Födelsedag

(Tisdag 4 juli 2017)

Återigen en händelserik dag.

Efter förmiddagens bibelstund blev det gemensamma lekar på stora gräsplanen. Några barn valde att istället sysselsätta sig i pysseltältet med pärlplattor och gipsfigurer. Vid lunchtid fick vi besök av Sven-Gunnar, pastor i Centrumkyrkan i Kungör och även trummis. Tillsammans med honom fick alla barn göra varsin egen handtrumma. De målade ett kartongrör i valfri färg och mönster, de som ville hade även på glitter och därefter lacklim för att färgen inte ska färga av sig. När allt hade torkat sattes trumskin på och för att dölja kanten av skinnet även en bit dekorband.

Medan färgen torkade var tiden inne för fika. Idag blev det inte bara vanligt fika utan kalas för Elena 11 år med mjuk chokladkaka, grädde, strössel, dricka med sugrör, godis, chips och popcorn. I taket hängde både ballonger och serpentiner. Naturligtvis fick födelsedagsbarnet ett paket. Precis innan kalaset började anlände en grupp kvinnor som hade med sig presenter till varje barn som delades ut i slutet av kalaset – en gymnastikpåse och ett gosedjur. En flicka sa direkt när hon såg vad det var att det passar bra till gymnastiken.

På eftermiddagen gick två barn och en ledare ner till sjön för att prova fiskelyckan.

Imorgon kommer Sven-Gunnar tillbaks och vi ska få lära oss att spela på våra trummor.

IMG_2351