Skip to content

Brandstationen

(Måndag 13 juli 2015)

Efter lunch gick vi på bussen för att åka till Brandstationen i Köping för ett studiebesök. Precis när vi hade parkerat bussen vid bensinstationen mitt emot brandstationen fick vi se brandbilarna åka iväg med blåljusen på. Ojdå, brandsoldaterna blev tvungna att åka på utryckning! Det innebar att de just nu inte hade tid att ta emot oss. Det bestämdes att vi skulle höra av oss en stund senare. Under tiden som vi väntade gick vi på studiebesök på Transtronic AB som ligger strax intill. Här arbetar en av de svenska ledarna.

Så fick vi äntligen komma in på brandstationen. Vi delades upp i två grupper när vi gick runt. Vi fick en rundvandring i lokalerna, sitta i brandbilen, spruta med vattenslangen… Spännande!

Efter kvällsfikat halade vi flaggan som vanligt. Men innan vi var klara runt flaggstången fick vi svenska ledare en present från våra vitryska vänner – en tavla av ett träd där alla deltagare hade gjort var sitt tumavtryck och även skrivit namn och ålder. En jättefin tavla som påminnelse av det här årets läger.

När alla barn gjorde sig redo för att sova började de svenska ledarna med lite hemligt sorterande. Varje barn ska få med sig en ryggsäck hem med nya saker som har kommit in till lägret, till exempel underkläder, skolmaterial, hygienartiklar. Den här ryggsäcken kommer barnen att få sista dagen på lägret och då direkt lägga in den i bussen. Detta för att alla sakerna ska komma med hem och inte tappas bort här på gården. Det här jobbet tar lite tid och vi gick inte och la oss förrän klockan var halv två på natten.