Skip to content

En dag i Kungsör

Fredag 5 juli 2019

Denna dag har vi spenderat i Kungsör. Vi började vår utflykt med att äta lunch på Kungsörstorp Hotell & Konferens där barnen bjöds på spagetti och köttfärssås med efterföljande efterrätt bestående av godis. Stor tack till Kungsörstorp som sponsrade oss med dagens lunch.

Efter lunchen tog vi en promenad till gropen där kung Johan III år 1580 påbörjade bygget av ett slott. Dock ville han mer med slottet i Stockholm än vad han hade finansiärer till så han forslade materialet från Kungsör till Stockholm. Så kan det gå…

Därefter tid i bussen till Miniature Kingdom där barnen fick möjlighet att kolla in kungariket i miniatyr.
Där var vårt besök väldigt kort så vi bestämde oss för att ta en promenad hem till en av de svenska ledarna för att få se hur en bostad i Sverige kan se ut.
Väl hemma igen var det dags för utdelning av kläder och lite senare blev det grillkväll.