Skip to content

Pizza och ägg

Onsdag 3 juli 2019

Idag har vi haft många besökare på gården. Redan när vi lagom hade ätit färdigt frukosten kom Göran och Kerstin för att förbereda för det pyssel som de senare skulle göra med barnen. För att alla skulle få plats i pysseltältet delades barnen in i två grupper, en grupp fick skapa på förmiddagen och den andra gruppen efter lunch. Dagens projekt var att skära i frigolit som sedan målades och sattes upp på en gemensam bakgrund – ett samarbetsprojekt. Första gruppen gjorde fåglar och den andra gruppen fiskar av frigoliten. Spännande. Inget av barnen hade tidigare skapat med den här tekniken.

På förmiddagen kom även en reporter från Bärgslagsbladet/Arboga Tidning för att göra ett reportage om oss. Reportaget planeras att publiceras i tidningen på måndag nästa vecka.

Direkt efter lunch kom en bil inkörandes på gården med kläder och skor – många par fotbollsskor. Att få ett par fotbollskor står högt i kurs, det är inget som mamma eller pappa prioriterar att köpa hemma.

Under dagen har vi även fått besök som har gett oss både pizza och ägg. Stort tack till er! Både pizza och ägg är mycket populärt bland barnen.

Även gamla bekanta har hälsat på vilket har glatt våra vitryska ledare mycket. Att hälsa på varandra när man bor i olika länder kan vara svårt, särskilt när man börjar bli lite äldre. De som besökte oss idag var alla med till Vitryssland när vi först började åka dit i början på 1990-talet.

Under några dagar har barnen skickat post till varandra och de vitryska ledarna har fått agera brevbärare. Istället för att behöva springa runt med post har varje barn idag fått en egen liten ”brevlåda” sa att de själva anonymt kan leverera posten. Så på eftermiddagen/kvällen har brevlådorna fyllts med brev av olika slag.

Vid kvällsfikat hade vi en kort geografilektion då vi visade på Europakartan var Vitryssland och Sverige ligger, hur många invånare de båda länderna har och vilken väg barnen reste för att komma hit.