Skip to content

Tänder och trummor

Fredag 28 juni 2019

Idag har varit en händelserik dag även om vi ”bara” har varit på gården. Redan efter frukost fick vi besök av Jessica, tandhygienist från Folktandvården. Hon hade med sig sin kompis Rune (en mjukisapa) och tillsammans berättade och visade de hur man ska ta hand om sina tänder. Barnen fick tandborste, tandkräm och en flaska Flux skänka av olika sponsorer. Tack så mycket och Tack Jessica och Rune för er föreläsning!

Efter lunch kom nästa gäst, Sven-Gunnar, som under eftermiddagen hjälpte oss att tillverka varsin handtrumma. Det blev trummor i många olika färger och mönster. Många barn valde även att strö glitter på trumman så att den blev extra fin. När skinnet på trumman har torkat ordentligt imorgon ska vi få lära oss att spela. Men det är svårt att vänta så länge, vi vill ju spela nu!

Under dagen har det även varit många gemensamma lekar och även tillfällen för egen sysselsättning. De vitryska ledarna är jättebra på att hitta på och organisera lekar som engagerar alla barn.

En ny tradition som verkar ha startat på lägret är att barnen får höra godnattsaga på sina rum innan de somnar. Ledarna läser i varsitt rum ur någon av alla de böcker som finns i vårt lilla bibliotek. En mysig tradition som vi hoppas håller i sig.