Skip to content

Första lägerdagen

Redan igår kväll började regnet falla och det höll i sig hela natten och under förmiddagen. Men en kort stund innan bussen med alla barnen nådde fram till gården slutade regnet, molnen skingrades och solen tittade fram!

Strax före kl. 15 klev barnen ur bussen, några helt nyvakna. De har nu varit på resande fot länge. Efter att ha hittat varsin säng fylldes gräsplanerna med lekande barn. Badminton, fotboll, studsmattan… Till mat bjöds det på spagetti och köttfärssås, när menyn tillkännagavs jublade barnen.

Lite senare på eftermiddagen samlade vi alla våra nya vänner för att välkomna dem ordentligt och för att ge lite viktig information, så som vad vi gör i händelse av brand och håll uppsikt efter fästingar. Alla barn fick också varsin skrivbok att använda som dagbok och innan de sprang ut igen för att leka fick de varsin glass. Mums! Senare ute på gården över hördes ett samtal mellan några barn: ”Det var jättegod glass”, ”Jag har aldrig ätit någon så god glass tidigare”, ”Jag skulle vilja ha en till”.

Vi har nu haft en härlig första lägerdag. I morgon kommer vi att vara kvar på gården och vi väntar då besök från både radio och tv.