Skip to content

En vanlig dag på gården?

(Torsdag 13 juli 2017)

En vanlig dag på gården… finns det några ”vanliga” dagar här på lägret? Den frågan fick barnen när vi ikväll avslutade dagen runt flaggstången. Barnen var överens om att det nog inte finns några ”vanliga” dagar här, alla dagar är lite olika. Vi inledde dagen med en tidig frukost för att vi skulle hinna i tid till brandstationen i Köping. Här blev vi väl mottagna av brandmännen som visade oss runt på stationen. Vi fick se brandbilarna och även provsitta den ena, vi fick prova att spruta vatten med brandslangen och tillslut fick vi se hur det kan gå om man häller vatten på en kastrull som har börjar brinna. Vi förstår nu att man inte ska hälla vatten på kastrullen – sätt på ett lock istället!

På vägen hem till gården stannade vi till vid Ströbohög som vi besteg. Ett ”berg” på 10 meter ger en bra utsikt över omgivningen.

Efter lunch tillverkade vi varsin handdocka. Många barn la ner mycket jobb på sin docka och de blev jättefina.

Under några dagar har två svenska ledarbarn funderat ut en fiskedamm där man förutom att fiska först måste hitta metspöt som man ska fiska med genom att klura ut var spöt kan finnas. Idag blev det dags att genomföra planen. Efter middagen fick barnen se olika foton där metspöt kanske kunde finnas, nu gällde det att hitta rätt plats. Tack vare olika sponsorer fanns det ”fisk” att fiska upp. Tack!

Senare på kvällen körde en bil som spelade en lustig melodi in på gården. Det var en glassbil! Barnen blev mycket nyfikna och förvånade. Finns det speciella lastbilar med glass? Alla lägerdeltagare fick var sin glass att smaska på. Tack så mycket!

IMG_4052 IMG_4463 IMG_2864

(En av brandbilarna, några av de handdockor som tillverkats av barnen, glassbil på besök)