Skip to content

Tandvård

(Fredag 30 juni 2017)

Efter frukost fick vi idag besök av tandhygienist Tina som berättade om varför det är viktigt att man borstar tänderna, hur man ska borsta och vilken mat som är bra respektive dålig för tänderna. Barnen kunde svara rätt på de flesta frågor men det är bra att ibland bli påmind om hur man ska göra. Tina hade även med sig sin kompis Draken Ellen som visade hur man ska borsta. Alla barn fick även var sin tandborste som Tina hade med sig, var sin tandkrämstub som vi blev sponsrade med igår och varsin flaska Flux munskölj, även den sponsrad. Några barn provade munsköljen direkt.

 

tandborste - ok att använda

På eftermiddagen öppnade vi pysseltältet och vi introducerade målning av gipsfigurer, en populär aktivitet som sysselsätter de flesta under lång tid.

Det blev även gemensamma lekar på stora gräsplanen och vi hann även med en lugn stund i tv-soffan.

Både igår och idag har olika privatpersoner kommit på besök. De har varit nyfikna på hur har vi har det och de har även haft med sig saker till lägret. Om du har något som du vill skänka så kom förbi! Det vi inte kan använda på lägret skickar vi med gruppen när de åker hem.