Skip to content

Avskedsfest

(Onsdag 15 juli 2015)

Sista hela dagen på lägret… Idag har en hel del tid gått åt till att packa väskor och säckar och sedan försöka få plats med allt i bussen.

Men vi har även hunnit med en del annat. Istället för eftermiddagsfika blev det fest! Fest för en av de vitryska ledarna som fyllde år idag och fest för att vi har så många vänner. Det blev glass, godis, chips, ostbågar, tacktal, sång till dragspel… när festandet inomhus var färdigt gick vi ut på gården. Där satt en pinata uppsatt i trädet. Barnen fick turas om att ha en bindel för ögonen och sedan slå på pinatan. Efter ett tag gick den sönder och det regnade ut godis. Ett nytt spännande sätt att få godis på.

När vi lagom var klara med den leken kom regnet. Vi gick in och samlades i stora samlingssalen. Här fick alla vitryssar var sin ryggsäck/väska med diverse saker i till exempel skolmaterial, hygienartiklar och underkläder. Den här väskan får barnen inte öppna på lägret utan de fick gå direkt upp till bussen och lägga in den där. Detta för att alla saker verkligen ska komma med hem och inte slarvas bort här på gården.

Varje kväll samlas vi runt flaggstången och ett barn får hjälpa till att ta ner flaggan. De senaste dagarna har två barn hjälpt till varje kväll för att alla ska hinna göra det innan lägret tar slut. Ikväll var det så att alla barn har halat flaggan en gång, vem skulle nu hjälpa till? Två av våra vitryska ledare har varit med i Sverige tidigare, redan som barn men de har aldrig fått chansen att hala flaggan. Till deras stora förvåning och glädje fick de två idag hjälpa till. Här på lägret har vi många överraskningar!

Imorgon vid lunchtid börjar barnen sin resa hemåt.