Skip to content

Hemlig kompis

(Måndag 6 juli 2015)

När vi vaknade idag öste regnet ner. Vad gör man på läger med så många barn när man inte kan leka ute? Jo, under hela dagen lekte vi ”hemlig kompis”. Efter ”söndagsskolan”, som idag handlade om den barmhärtige samariten och att vi ska hjälpa våra medmänniskor, fick alla på lägret en lapp med ett namn på. Under dagen skulle vi vara extra snälla mot den person som fanns på lappen. Men man fick inte berätta för den personen att det var just han/hon som stod på just min lapp. Hemlighetsmakeriet var stort. Hur ska man vara extra snäll mot någon utan att avslöja vem man är? Kompisar skickades hit och dit med småsaker, brev och ritade teckningar. Det var spännande och många funderingar på vem just min hemliga kompis kunde vara… Senare på kvällen fick vi avslöja vem som hade varit vems hemliga kompis under dagen.

Efter lunch tog Josefin och Kerstin från gruppen UpcyclingPyssel i Centrumkyrkan, Kungsör hand om oss. De visade och berättade hur man kan göra handdockor och vi fick göra var sin docka. Kreativiteten var stor och alla dockor blev olika. En del barn gjorde människor och andra gjorde djur till exempel hund, katt och apa.

Vid 19.30-tiden började det plinga på gården. Glassbilen kom! Glädjen och förvåningen var stor bland barnen som alla fick var sin glass. En av de yngre pojkarna kom glatt skuttandes fram till en av ledarna och frågade: ”Var det du som ringde till glassbilen? TACK så mycket!”

Ett stort TACK till er alla som har hjälpt till med den här dagen!

IMG_0564

Några av barnens handdockor