Skip to content

Det kom ett brev

Vi har fått brev från Katja, ett av alla de barn som har fått vara med på något av våra tidigare Tjernobylläger. Hon skriver:

Hej!
Jag var på läger för 18 år sedan… Tänk bara, för 18 år sedan!! En vän till mig såg inlägget på Facebook att det nu blir ett nytt läger och jag kände genast igen huset. Jag kommer fortfarande ihåg min säng och vårt rum på lägret. Jag skrev brev hem om hur oändligt glad jag var! Ett kök och ett stort långt bord, en stor gård och ljusa nätter. Spel och lekar. Jag kommer ihåg hur alla försökte göra denna tid oförglömlig för oss. Nu är jag 28 år, jag har man och två barn, och jag minns fortfarande detta läger. Jag tycker fortfarande att jag var jättelycklig som fick komma dit. Det ljusaste minnet av min barndom. Jag skrev dagbok under lägret, varje dag hade jag något att skriva.

Mina föräldrar hade ingen möjlighet att låta mig åka på semester till en sådan underbar plats. Jag är oerhört tacksam att jag fick den här möjligheten. Det skulle vara magiskt om andra barn också kunde få möjligheten att åka på läger.

18 år… det var 18 år sedan… Jag skulle ge mycket för att få återvända till den tiden, till det underbara lägret. Jag kommer aldrig att glömma det.

—————————–

Nu är det bara två veckor kvar innan en ny grupp barn kommer till Lärsätersgården för att få uppleva en magisk sommar som ger minnen att bevara länge, länge. Tänk vad roligt det skulle vara om vi skulle kunna ge varje barn varsin dagbok att skriva i under dagarna i Sverige. En bok att återvända till och i tanken även återvända till lägret.

Vill du hjälpa till? 
Ge gärna en gåva via bg. 139-7983 
eller Swisha till nr 123 521 97 87

Tack för ditt bidrag!