Skip to content

Trummor och trollkarl

(Onsdag 1 juli 2015)

Tänk vad mycket som kan hända på en enda dag. Och var det verkligen idag som allt hände eller var det igår? Det är inte så lätt att hålla ordning på dagarna när man är på läger och det händer saker hela tiden.

Före maten gick alla barn ner till Lundbysjön för att känna på vattnet och se om det har blivit tillräckligt varmt så att det går att bada. Med sig ner hade de en liten gummibåt som några barn åkte lite i.

Efter maten var det äntligen dags att få tillverka egna handtrummor under ledning av Sven-Gunnar, pastor i Centrumkyrkan i Kungsör. Först måla trumma, sen måste den torka… så lacka trumman så färgen inte lossnar, sen måste den torka…. sen sätta på skinnet och ett fint band runt kanten så man inte gör sig illa på kanten som blir av skinnet, sen måste den torka… Det gäller att ha lite tålamod… Imorgon, när trummorna har torkat ordentligt, ska vi lära oss att spela på dem tillsammans.

Under tiden som vi väntade på att trummorna skulle torka behövde vi inte sitta sysslolösa. Lagom till fikat kom Rebeckalogen nr 92 från Köping och bjöd på jordgubbar och glass. Efter fikat fick barnen var sin nallebjörn.

I nästa paus från trumtillverkningen fick vi besök av en trollkarl från Västerås som trollade för oss. Det var riktigt spännande. Hur gjorde han egentligen? Hur kunde bollarna byta plats? Hur kunde snörena ändra längd?

Ett stort tack till er alla som har gjort den här dagen möjlig!