Skip to content

En händelserik dag

(Söndag 28 juni 2015)

Vi har varit kvar på gården hela dagen idag men vi har ändå gjort väldigt mycket. Efter morgongymnastik och frukost var det dags för ”söndagsskola”. Vi började med att sjunga några sånger tillsammans, om att vi alla ska vara vänner. Sen berättade Sergej om några händelser i Bibeln där det gått lite snett på grund av avundsjuka. Det är inge bra att vara avundsjuk på varandra, det blir bara jobbigt. Och inte behöver vi väl vara avundsjuka? Vi är ju bra som vi är, bra på olika sätt men alla är lika viktiga.

Eva som har hjälp till några dagar i köket är egentligen frisör. Idag tog hon med sig saxar och kammar för att klippa alla som ville och vågade. När hennes arbetsdag var slut hade hon klippt 10-15 personer, både barn och ledare. Mitt under hårklippningen började brandlarmet tjuta. Barnen visste vad de skulle göra och sprang snabbt till samlingsplatsen. Som tur var var det bara falsklarm, en fluga hade förirrat sig in i brandvarnaren vilket utlöste larmet.

Efter lunch var det äntligen dags för den uppskattade vatten-volleybollen! Istället för en vanlig volleyboll spelar man med fyllda vattenballonger som man kastar iväg och fångar med hjälp av ett lakan. I den här leken är det stor risk att man blir lite blöt och därför har ledarna inväntat varmare väder som idag äntligen kom!

På kvällen grillade vi korv. Några av pojkarna åt så många som sex stycken korvar med bröd. Men sen var det fullt i magen.

Det har varit fint väder hela dagen så idag har vi kunnat vara ute mer. Vi hoppas att sommaren nu är här!

Ett stort tack till er alla som har gjort den här dagen möjlig!

  IMG_9322