Skip to content

Avskedsfest (18 juli)

Redan på förmiddagen började vi packa bussen med det som barn och ledare ska ha med sig hem. Barnen bar upp alla väskor och säckar och ställde dem utanför bussen. Sen var det chaufförernas jobb att få in allt. Det blev lite pusslande och funderande innan allt var inne. Under tiden som chaufförerna lastade hade barnen femkamp. De delades in i fyra lag och sedan gick de runt till olika stationer där de bland annat fick kasta boll i hink, kasta prick på ett torn av burkar och sparka boll. Till sist blev det två stafetter, en där de skulle få ner en penna i en flaska, pennan hängde i ett snöre från ryggen och de fick inte ta hjälp av sina händer. I den andra stafetten tävlades det om vilket lag som kunde flytta mest vatten med händerna från en hink till en burk på viss angiven tid.

På eftermiddagen var det dags för avskedsfest. Vi bjöd på rulltårtsbakelse, dricka, godis och chips. Efter kalaset fick barnen var sin ryggsäck med nya saker. Ryggsäcken fick de inte öppna här utan den lades direkt i bussen. Detta för att de inte ska slarva bort sakerna innan de har kommit hem, allt ska med hem. I ryggsäckarna fanns till exempel pennfodral med innehåll, kollegieblock, trosor/kalsonger, strumpor, nallebjörn, handduk, vattenflaska, reflexer, hygienartiklar, keps, såpbubblor, ett halsband… Vi har fått in lite mer som skulle ha legat i ryggsäckarna med det fick inte plats. Istället packar vi en liten låda till varje barn som vi skickar med lastbilen som går från Kungsör i augusti.

IMG_3868

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag 18 juli